luni, noiembrie 01, 2010

Project Musca ™










13 comentarii:

  1. De cele mai multe ori cand faci poze la muste, iar fundalul este un copac, per ansamblu imaginea iti iese maronie.
    Schimba din aparat temperatura de culoare.
    Succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe, salut Dan! :)

    Pozele au fost facute .raw, am avut control total asupra wb, expunerii, si a iluminarii in general, in lightroom si in PS. Asta a fost rezultatul la care am vrut sa ajung. :)

    Multumesc de vizita si de comentariu!

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte misto seria asta cu musca. Cu ce obiectiv au fost facute?
    Musca a fost gazata inainte, nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc!

    Toate sunt facute cu obiectivul de kit de la sony, 18-55 mm, dar cu un inel macro kenko dg 25mm pus inaintea lui.

    "Modelul" a fost foarte cooperant, nu a fost nevoie de nimic decat de rabdare. Nicio insecta nu a fost ranita in timpul acestei sedinte foto! :))

    Numai bine!

    PS: sunt mai multe muste, dar regret ca cele mari, nu au vrut sa coopereze deloc. Cele din imagini aveau maxim 1 cm in lungime.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am inteles. La ce distanta minima focalizeaza obiectivul ala nativ? Cu inel de la ce distanta ai tras?

    RăspundețiȘtergere
  6. Obiectivul, un functie de distanta focala, poate focaliza minim de la cativa cm. In specificatii spune 25cm, dar e distanta dintre senzor si subiect, si am descoperit oricum ca nu e prea adevarat. Pot sa ma apropii mult mai mult. Pe manual focus, sa zicem 3-4-5 cm? :)

    Cu inelul e alta treaba. Am stat si cu musca pe lentila obiectivului si am focalizat cu succes. Dar mai toate cadrele din serie, au fost luate de la 1-2 cm maxim. Cand atingeam musca, desi eram focalizat perfect, ori isi lua zborul ori se ducea mai incolo. :)

    Cu cat scazi in distanta focala, cu atat poti sa te apropii mai mult. La 55mm, puteam sa stau la 5 cm, dar nu mai aveam un raport macro 1:1. La 28mm, am un raport de marire mai mare de 1:1. Toate astea pe focus manual, bineinteles.

    Obiectivul de kit, are un factor de marire de 0.34x. Destul de maricel pt un kitlens. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ok, o sa-ti zic de-acuma inblanzitoruld e muste. Nu stiu cum faci tu sa-ti stea musca pe lentula sau sa nu se sperie de dihania de aparat... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. :))) Buna asta!

    Poate era de la soarele foarte puternic, sau ca stateau pe coaja unui copac. De deranjat nu le deranjam asa de tare, decat atunci cand le atingeam. Cateva le-am prins si in timpul dusului zilnic, sau in timp ce se hidratau, nu stiu sigur. :)

    In rest, shutterul half pressed, manual focus, si ma apropiam, si ma apropiam si ma apropiam. :)) Daca nu zbura, bafta mea! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. fotografiile sunt exceptionale. mai ales ca e vorba de un aparat care n-are nimic in comun cu fotografia si un obiectiv nonsens. bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc! :) Sony-celul meu mic e un aparat decent, iar obiectivul de kit e... singurul pe care il am! Poate imi fac cadou de ziua mea unul nou! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. parerea mea, daca iti place asa mult fotografia, e sa-ti iei un DSLR. canon, nikon... vezi tu. cele mai vechiute D60, 10D, 20D chiar nu costa mare lucru. importante sunt obiectivele, dar in timp o sa le ai - fie si de ziua ta ;) mai ai varianta obiectivelor superluminoase si , paradoxal, ieftine de la aparate vechi. gasesti inclusiv cu luminozitate 1.2 -1.4 la zeiss sau diverse japoneze retro. le poti monta folosing inele adaptoare ( de ex pt Canon inel de 42mm).
    mai sapa si pe net - gasesti multa informatie legata de obiective.
    bafta si lumina buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ehmmm, pozele sunt facute cu un dslr entry level, sony alpha a230 si obiecitvul de kit 18-55mm. Initial vroiam un canon 550D dar nu am avut bugetul necesar.

    Acum vreau neaparat 2 obiective. Un prime luminos, 50mm f/1.8 ar fi de ajuns, si un tele 75-300mm. Pe urma ar urma un obiectiv dedicat macro, si pe urma un body mai bun! :)

    Multumesc pt timpul acordat!

    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Lasa o parere! :)